Bezoek onze locatie
Ekkersrijt 4206, Son
Bel ons
0499-332400
Openingstijden vandaag
08:00 tot 20:30 08:00 tot 21:00 08:00 tot 12:00 08:00 tot 20:30 08:30 tot 18:00 Gesloten Gesloten

De Praktijk

Geschiedenis

Body-Care Verbeek is sinds 2004 gevestigd op Ekkersrijt. De praktijk is in 1989 gestart  op de Texellaan te Son en Breugel. Het idee om op Ekkersrijt te vestigen ontstond aan de keukentafel van Frank en Corien waaraan gefilosofeerd werd over de veranderingen van de hedendaagse fysiotherapie. Hierin stonden fysiotherapie, herstel en preventie centraal alsmede de behoefte om een eigen fitnessruimte aan de praktijk te koppelen.

In de tijd daarna is er gezocht naar een mooi pand waar de toekomstvisie van Frank en Corien kon worden gerealiseerd. Dit pand moest voldoen aan de mogelijkheid om, naast fysiotherapieruimtes, een grote oefenzaal te kunnen creëren. Hierdoor werd het mogelijk om mensen te behandelen en te revalideren. Daarnaast konden de mensen die hersteld waren dan blijven om hun herstel door te zetten in een fitness-setting. Hierdoor werd de tak preventie ook een insteek van de nieuwe visie.

Al snel werd duidelijk dat in de woonwijken van Son en Breugel geen enkel pand aan deze voorwaarden voldeed. Ekkersrijt bood deze mogelijkheid echter wel. Aanvankelijk voelde dit wat vreemd om de praktijk naar een bedrijventerrein te verplaatsen, maar te gelijker tijd bood dit ook nieuwe kansen. Doordat de praktijk op Ekkersrijt werd gevestigd, zou het ook voor de mensen handig zijn om een fysiotherapiepraktijk in de buurt van hun arbeidsplaats te hebben te hebben.

 

Vergoedingen

In de meeste gevallen wordt fysio- en manuele therapie alleen vergoed uit een aanvullende verzekering. Wij raden u aan om na te gaan hoe dit bij de zorgverzekering die u heeft afgesloten geregeld is. Wij adviseren iedereen een aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen voor fysiotherapie zijn opgenomen. Behandelingen fysiotherapie of manuele therapie welke vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Vergoeding uit de basisverzekering

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar óf wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie. Om voor chronische vergoeding in aanmerking te komen dienen uw klachten aan een aantal voorwaarden, welke door de zorgverzekeraar worden gesteld, te voldoen om ook als zodanig te worden erkend.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden gedekt. De vervolg behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (zie boven).

Bij vragen of onduidelijkheden over dit onderwerp kunnen onze medewerkers u hier verder over informeren. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Team

Ons professionele team van fysiotherapeuten staat dagelijks voor u klaar.

Rene Linssen, MSC

master-manueel therapeut fysiotherapeut OriGene therapeut Dry Needling

Ingrid Janssen

fysiotherapeute OriGene therapeut

Inge Sotebeer

fysiotherapeute OriGene therapeut Medical Taping-Concept COPD Oncologie

Frank Verbeek

fysiotherapeut

Corien Verbeek

algemeen medewerkster/receptie